youtube facebook

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Zoals u heeft kunnen lezen speelt duurzaamheid een belangrijke rol in het hele proces binnen Klootwijk AGF en Klootwijk Specials. Hoe wij precies met duurzaamheid omgaan leest u hier onder:

Klootwijk AGF en Klootwijk Specials is een bedrijf dat zich bezig houdt met het telen op duurzame wijze. Dit houdt in dat er geen gebruik gemaakt wordt van assimilatie belichting en van steenwol.

De reden hiervoor? Wij vinden dat de plant zijn eigen ritme kan en moet volgen. Dit betekend wel dat er in de wintermaanden een beperkt aanbod is, omdat sommige groenten gewoon niet gaan zonder belichting en alle andere hulpmiddelen die er inmiddels voorhanden zijn.

Een pluspunt hiervan is dat we weer terug gaan naar de seizoens gebonden producten. Zo hebben wij diverse soorten bonen aan het einde van de zomer en aan het begin van de herfst, maar zult u deze in de winter absoluut niet bij ons vinden.

Maar de duurzaamheid uit zich ook nog op andere manier. Zo rouleren wij de prodcuten, dit betekend dat wij in een jaar nooit hetzelfde product op een zelfde plek planten of zaaien. Dit is niet goed voor de grond en dus ook niet voor het product. De bodem/aarde moet rust krijgen om weer voldoende voedingsstoffen te creëren voor de producten die komen gaan.

Maar ook het gebruik van kusntmest en bestrijdignsmiddelen is minimaal. Wij willen het product zijn eigen gang laten gaan en daar gaat de natuur heel verstandig mee om. Is er een luis dan zult u ook verschillende lieveheersbeestjes aan treffen. De circle of life is van toepassing binnen onze manier van telen.

Copyright 2013 ©    |    Klootwijk A.G.F.    |    Disclaimer