youtube facebook

Eerlijke en verse groenten - onze werkwijze

Vóórdat het uiteindelijke product bij de afnemer in huis ligt, gaan er heel wat stappen aan vooraf. Een belangrijk punt van dit traject is duurzaamheid, om het milieu en de kwaliteit te waarborgen. Een korte beschrijving van dit traject leest u hieronder:
 
Doordat het merendeel van het plantmateriaal door ons zelf opgekweekt wordt weten wij wat er vanaf het begin tot eind met het product gebeurd.  Het gehele teelt proces is in onze handen, het zaad dat wij gebruiken is voorzien van een lotnummer zodat eventuele ziektekiemen, die op een later tijdstip openbaar zouden kunnen komen, getraceerd kunnen worden. Door het product zelf te zaaien en op te telen wordt er op een duurzame manier met het plantmateriaal omgegaan.
 
 
Na aflevering van het plantmateriaal of zaad wordt het product geplant of gezaait. Nu begint het bijhouden en vastleggen van de teelt en het groeiproces. Dit is noodzakelijk om eventuele gebreken of oneffenheden vroegtijdig te kunnen opsporen. Maar, het is nog meer bedoeld om de voedselveiligheid van de consument te garanderen. De producten worden geteeld volgens de wettelijke Europese normen. 
Ons bedrijf is dan ook GlobalGap en NAK AGRO gecertificeerd. Deze certificering houdt in, dat het gehele productieproces - van planten tot oogsten - zichtbaar gemaakt wordt voor de afnemer. Maar ook ná de levering aan de klant valt ons product nog te traceren door het tracking & tracingsysteem. 
 
Tijdens het groeiproces en tijdens de oogst worden er verschillende monsters genomen om de kwaliteit, en vooral de voedselveiligheid van de uiteindelijke consument, te garanderen. 
Mochten er desondanks tóch oneffenheden in voorkomen, dan zorgen wij ervoor dat dit product niét in het handelscircuit terecht komt. De voedselveiligheid van de consument staat immers voor op! 
 
Nadat onze producten geoogst zijn, worden ze direct klaargezet voor transport. Verser kan dus niet! Om tijdens het logistieke proces de goederen in de gaten te houden, wordt elke partij voorzien van een  unieke code, zodat wij ten alle tijde in staat zijn onze producten te traceren. 
De goederen zijn direct op de tuin te laden, maar er is ook een mogelijkheid dat u ze op Barendrecht komt laden. Uiteraard worden de producten op de juiste temperatuur gekoeld, niet alleen tijdens het transport, maar ook gedurende de overslag ervan. 
 
De verpakkingsmogelijkheden en het fust variëren per zending. Uiteindelijk bent ú degene die bepaalt hoe u onze producten wilt ontvangen!
Copyright 2013 ©    |    Klootwijk A.G.F.    |    Disclaimer