youtube facebook

Vergeten groenten

Afbeelding bij product: Vergeten groenten

Productomschrijving:

White wonder, sinds 2013 in ons assortiment erbij gekomen en niet voor niks. De naam zegt het al een creme witachtige komkommer met eveneens creme kleurig vruchtvlees.

Omdat wij ze jong oogsten bevinden zich aan de buitenkant kleine stekeltjes en zijn ze niet langer dan 15 cm. De reden dat Klootwijk AGF deze bijzondere komkommer jong oogst heeft te maken met het zaad. Hoe rijper de vrucht hoe meer zaad er in zit en dat is zonden bij deze komkommer vinden wij.

De smaak is mild en aangenaam en daarnaast zijn ze minder waterig dan de groene komkommer. Tegenwoordig is de witte komkommer een "vergeten"groenten, maar wist u dat in de 20 ste eeuw de groene komkommer onlogischer was?

Kortom een vergeten groenten die weer aandacht verdient en die bij Klootwijk AGF op duurzame wijze geteeld worden. In de aarde dus geen steenwol, geen kunstmest en bestrdiningsmiddelen, maar gewoon de voedingsstoffen uit de aarde. Deze voedingsstoffen zorgen mede voor deze bijzondere vrucht.

De white wonder is bij Klootwijk AGF beschikbaar vanaf Juli tot en met September, want ook voor de white wonder geldt dat hij met het seizoen meegaat en dus niet jaarrond leverbaar is.
Copyright 2013 ©    |    Klootwijk A.G.F.    |    Disclaimer